Handige links
- Kennisbankonderwerp Patiënt Centraal
- Onderzoek naar wat cliënten nodig hebben om gebruik te gaan maken van digitale zorg: Beenkens, F. H. C.(2011). Acceptance of E-health Technology: a patient perspective.
- Zie de thesis van Sebastiaan Peek voor onderzoek naar wat ouderen nodig hebben om tot adoptie van technologie te komen.
- Op de website Powertoolkit vind je richtlijnen, praktische tools en evaluatiemethodieken voor het ontwikkelen/configureren samen met eindgebruikers. De site is gericht op het betrekken van mensen met een verstandelijke beperking maar feitelijk generiek toepasbaar.
- Lees de handreiking Samen werken met patiënten = digitale zorg die werkt met praktische tips over het organiseren van patiëntenparticipatie bij de ontwikkeling van digitale zorg.
- Meer tools en ervaringsverhalen om samen te werken met je eindgebruikers vind je op de website Participatiekompas.
- Meer informatie over het gebruiksvriendelijk en toegankelijk maken van jouw toepassing vind je op de website Accessibility.
- Werk je met mensen die laaggeletterd zijn of een andere ontwikkelingsachterstand hebben? Maak gebruik van de expertise van Pharos.
- Lees meer informatie over het belang van digivaardigheden van zorgprofessionals op de website van Digivaardig in de zorg.
- Zie voor meer informatie en praktische hulpmiddelen over het toepassen van ethiek in relatie tot e-health ook de webpagina Ethiek & E-Health van het Nictiz.
- Het RIVM heeft een checklist voor succesvolle implementatie van zorginnovaties ontwikkeld. De checklist bestaat uit 18 items die samen een beeld geven van belangrijke succes- en faalfactoren voor implementatie van zorginnovaties.