Ronde 4 Implementatie- en opschalingscoaching opent 1 april: hoe bereid je je voor?
Op donderdag 1 april opent de vierde ronde van de Implementatie- en opschalingscoaching. Met deze regeling kun je coaching aanvragen voor een implementatie- of opschalingsvraagstuk. De ronde opent over een week. Wij geven je alvast wat tips zodat je je aanvraag goed en volledig kunt indienen.
Het doel van de regeling is om een bijdrage te leveren aan het beter, sneller en duurzaam implementeren en opschalen van goede zorginnovaties. Met de inhuur van een implementatie- of opschalingscoach kunnen zorgorganisaties en ontwikkelaars van een zorginnovatie (in samenwerking met een zorgorganisatie) een stap zetten in het implementatie- of opschalingsproces. Vanaf 26 mei 2021 gelden er nieuwe Europese regels voor medische hulpmiddelen (MDR/IVDR). Weet je niet aan welke wetgeving je moet voldoen? Of ben je benieuwd hoe je van digitale zorg een duurzame oplossing in plaats van een noodoplossing maakt? Een coach kan je hierbij helpen.
Tips
Om je aanvraag goed voor te bereiden en snel te starten met het coaching traject, geven we je enkele tips:
- Zoek je coach! Als aanvrager selecteer je zelf een coach waarvan je denkt dat die jou goed verder kan helpen. Bedenk dus goed wat voor vraagstuk je wilt aanpakken met de coach en ga alvast op zoek.
- Bij de subsidieaanvraag dien je een offerte van de coach te overhandigen. Vraag deze alvast op bij de door jou gekozen coach. Let op! De offerte moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De offerte mag maximaal 2 pagina’s lang zijn. Vermeld daarbij het uurtarief en de totaalprijs inclusief btw. De overige voorwaardes lees je vanaf 1 april in de subsidieoproep.
- Heb je al eerder een aanvraag ingediend bij de vorige rondes en wil je opnieuw een traject starten? Leuk, dan weet je wat je kunt verwachten! Houd er wel rekening mee dat iedere ronde een eigen aanvraagformulier heeft. Je kunt dus niet het formulier van vorige rondes hergebruiken.
- Bij de aanvraag moet je ook een ‘Verklaring de-minimissteun’ aanleveren. Hiermee verklaart jouw organisatie dat het plafond voor de-minimissteun nog niet is bereikt. Onderzoek alvast of je onder dit plafond zit. Bekijk hier hoe de Verklaring de-minimissteun eruitziet en lees de toelichting.
Waar kun je deze regeling voor inzetten?
Er zijn specifieke uitdagingen waarbij een implementatie- en opschalingscoach kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderwerpen:
- Meekrijgen van cliënten en medewerkers in zorginnovaties
- Integratie in zorgprocessen
- Structurele bekostiging
- Visie op inzet van e-health
- Technische uitdagingen
- Regionale samenwerkingen
- Privacy compliance
Ben je benieuwd naar gehonoreerde projecten? Bekijk hier de publiekssamenvattingen van aanvragers die je zijn voorgegaan.
Blijf op de hoogte van het nieuws rondom de Implementatie- en opschalingscoaching of andere financiële ondersteuningsmogelijkheden binnen Zorg voor innoveren via onze nieuwsbrief of LinkedIn.