De vierde ronde van de Implementatie- en opschalingscoaching (IOC) Ouderen Thuis is nu geopend! Deze subsidieregeling wil bijdragen aan het beter, sneller en duurzamer implementeren en opschalen van zorginnovaties die ouderen helpen langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Zorgaanbieders, gemeenten, GGD’en of ontwikkelaars van een zorginnovatie kunnen hiermee subsidie aanvragen voor externe ondersteuning bij een implementatie- of opschalingsvraagstuk. Kan deze regeling jouw organisatie verder helpen? Dien dan nu een aanvraag in!

Met deze subsidie kun je een externe implementatie- en opschalingscoach inhuren. De coach adviseert over en begeleidt bij de implementatie en/of opschaling die nodig is om een innovatie verder te brengen in de zorg.  In deze vierde ronde van de Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis is in totaal € 1.130.000,- beschikbaar. Je kunt maximaal € 12.500,- subsidie aanvragen en de looptijd van je project mag maximaal 6 maanden duren. Voorwaarde is dat een deel van het bedrag in deze ronde besteed moet worden aan structurele borging na afloop van het coachingstraject. 

Overheidsprogramma WOZO

De subsidieregeling Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis is gericht op doeleinden van het overheidsprogramma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO). Dit programma bestaat uit verschillende maatregelen, initiatieven en projecten om ervoor te zorgen dat de ouderenzorg ook in de toekomst goed georganiseerd kan worden. De subsidieregeling Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis draagt hieraan bij. 

Wie kan implementatie- en opschalingscoaching aanvragen?

Waarvoor kan ik de implementatie- en opschalingscoaching inzetten?

De aanvragen van deze regeling zijn initiatieven die gaan over het implementeren of opschalen van zorginnovaties binnen een organisatie. Het kan ook een aanvraag zijn van een innovator die zijn innovatie verder wil opschalen. De coach kan je ook helpen bij het versterken van regionale samenwerkingen.   

Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderwerpen: 

Structurele borging

In deze vierde ronde van de IOC Ouderen Thuis komen projecten alleen in aanmerking als minimaal 20 uur van de projecttijd van de coach wordt besteed aan structurele borging van de innovatie en opgedane kennis. 

Denk bijvoorbeeld aan:

Waarmee moet ik rekening houden?

Waar kan ik mijn aanvraag voor de implementatie- en opschalingscoach Ouderen Thuis 4 indienen?

De regeling is nu geopend voor aanvragen. Deze kan je indienen tot uiterlijk dinsdag 19 november 2024 om 14.00 uur via onderstaande knop. Je wordt dan verwezen naar de website van ZonMw. Om een aanvraag in te dienen, heb je een account nodig van het systeem MijnZonMw. Als je dat nog niet hebt, kun je dit aanmaken nadat je op de onderstaande knop hebt geklikt. Aanvragen worden behandeld op volgorde van de datum van indienen volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Mocht het budget zijn uitgeput voor de uiterste deadline is bereikt, dan sluit de oproep eerder. Alle voorwaarden zijn terug te vinden in de subsidieoproep. Lees de subsidieoproep dus aandachtig door om je aanvraag volledig in te dienen! 

Hoe ziet dit traject eruit?

Infographic met de 9 stappen van subsidieoproep tot eindverslag

Waar kan ik terecht als ik vragen heb?

Heb je een vraag over de regeling, wil je weten of je in aanmerking komt of loop je tegen onduidelijkheden aan? Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur via 070-3495004 of mail je vraag naar zorgvoorinnoveren@zonmw.nl