Op dinsdag 3 september opent om 14.00 uur de nieuwe ronde Implementatie- en opschalingscoaching die is gericht op technologie voor valpreventie. Met deze subsidieregeling willen we bijdragen aan het beter, sneller en duurzamer implementeren en opschalen van zorginnovaties die voor ouderen het risico op vallen verminderen, of zelfs helpen voorkomen. Overweeg jij een aanvraag te doen? In dit artikel geven we je alvast wat tips zodat je binnenkort je aanvraag goed en volledig kunt indienen. 

In het Gezond en Actief Leven akkoord (GALA) zijn afspraken vastgelegd voor een ketenaanpak valpreventie. Deze ketenaanpak bestaat uit 4 stappen: 

De Implementatie- en opschalingscoaching voor valpreventie is gericht op de implementatie en opschaling van technologische- of procesinnovaties die aansluiten op deze ketenaanpak. In een ketenaanpak is een goede samenwerking tussen de diverse ketenpartners cruciaal. De implementatie- van technologie kan hierbij ondersteunen. 

Over de implementatie- en opschalingscoaching

In deze ronde is € 650.000,- beschikbaar. Je kunt maximaal € 15.000,- subsidie aanvragen en de looptijd van je project mag maximaal 6 maanden duren. Met deze subsidie kun je een externe implementatie- en opschalingscoach inhuren. De coach adviseert over het implementatie-of opschalingsvraagstuk. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen en uitvoeren van implementatieplannen, het navigeren door wet- en regelgeving, of het begeleiden van de opschaling van de innovatie in de zorgpraktijk. 

Als er technologie wordt aangeschaft voor de uitvoering van het project, kan per aanvrager maximaal € 5.000,- van de subsidie hiervoor worden ingezet. Voorwaarde is dat de technologie is gericht op valpreventie en niet op valimpact reductie (zoals een heupairbag) of valdetectie (valsensoren).

 Voor wie is de implementatie- en opschalingscoaching bedoeld?

Waar kan ik de regeling voor inzetten?

De projecten moeten bijdragen aan de uitvoering van de Ketenaanpak Valpreventie. Voorbeelden van initiatieven zijn:

Wat kan ik verwachten van de implementatie- en opschalingscoaching?

Hoe bereid ik mijn aanvraag goed voor?

Om je aanvraag goed voor te bereiden hebben wij enkele tips voor je:

Wanneer kan ik mijn aanvraag indienen?

De regeling is nu nog niet geopend voor aanvragen. Indienen is mogelijk vanaf dinsdag 3 september 14.00 uur tot dinsdag 15 oktober 14.00 uur, tenzij het beschikbare budget eerder is uitgeput. De voorwaarden worden op dinsdag 3 september op moment van opening bekendgemaakt. Lees deze voorwaarden goed door.

Is de subsidieoproep geopend? Dan helpt het handige stappenplan hieronder je verder. Hierin zie je wat er wanneer van je wordt verwacht.

Waar kan ik terecht als ik vragen heb?

Voor vragen over de regeling zijn wij telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur via 070-3495004. Team Zorg voor innoveren helpt je graag verder. Je kunt je vraag ook stellen door te mailen naar zorgvoorinnoveren@zonmw.nl.