Op donderdag 10 oktober vindt het gratis Innovatiecafé van Zorg voor innoveren en Zorginnovatie.nl plaats! Dit keer staat het innovatiecafé in het teken van het thema ‘AI in de zorg’. Kom je ook? Meld je snel aan voor ons innovatiecafé en laat je inspireren door praktijkvoorbeelden en geleerde lessen over AI in de zorg. 

Wat houdt het thema ‘AI in de zorg' in?

De opkomst van generatieve AI heeft een enorm potentieel, bijvoorbeeld voor het verminderen van administratieve lasten in de zorg. Daarbij komen veel uitdagingen kijken, zoals de ethische aspecten, wet- en regelgeving en implementatie in de dagelijkse praktijk. Tijdens dit evenement verkennen we hoe AI-technologieën de zorgsector kunnen transformeren door processen te optimaliseren, kwaliteit van zorg te verbeteren, en gepersonaliseerde behandelingen mogelijk te maken. We onderzoeken zowel de kansen als de uitdagingen die gepaard gaan met de integratie van AI in medische praktijken en bieden inzichten in hoe deze innovaties kunnen bijdragen aan een efficiëntere en patiëntgerichte zorgverlening.

Waar en wanneer vindt het innovatiecafé plaats?

Datum: donderdagmiddag 10 oktober 2024

Tijden
Inloop: 14.30 – 15.00 uur
Programma: 15.00 – 17.00 uur
Netwerkborrel: 17.00 – 18.00 uur

Locatie
Social Impact Factory
Vredenburg 40
3511 BD Utrecht
Routebeschrijving

Wie zijn de sprekers?

Robin van Stokkum (TNO) over de potentie van AI in de zorg

Robin van Stokkum is Onderzoeker Digitale Gezondheid bij TNO en één van de auteurs van het rapport ‘Generatieve AI in de Nederlandse zorg’. Generatieve AI verwijst naar een type kunstmatige intelligentie dat in staat is nieuwe inhoud te creëren. Het onlangs verschenen rapport is door TNO opgesteld in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om de potentie van generatieve kunstmatige intelligentie binnen de gezondheidszorg te verkennen. Robin vertelt in zijn presentatie over de bevindingen en biedt hiermee een overzicht van kansen, uitdagingen en risico’s van het gebruik van (generatieve) AI in de zorg.

Thomas Kluiters (Juvoly) over QuickConsult, spraakmodel AI

Met het QuickConsult van Juvoly wordt er meegeluisterd met het gesprek tussen een huisarts en de patiënt. Na afloop wordt het gesprek door middel van generatieve AI automatisch samengevat in een gestructureerd verslag, waardoor de administratieve last voor huisartsen flink wordt verminderd. Thomas Kluiters, mede-oprichter en software engineer bij de start-up Juvoly, zal tijdens het Innovatiecafé ingaan op hun eigen ervaringen met AI in de zorg. Zo zal hij vertellen over hun eigen AI model dat ze bij Juvoly gebruiken, hoe ze hun spraakmodellen trainen en welke valkuilen ze tegenkomen in het gebruik van AI in de zorg.

Ildikó Vajda (Patiëntenfederatie Nederland) over belangen van patiënten en burgers rondom AI in de zorg

Ildikó Vajda is werkzaam als Senior Adviseur Digitale Zorg bij Patiëntenfederatie Nederland. Naast haar ervaring in de wereld van patiëntenorganisaties, heeft Ildikó ook de nodige ervaring opgedaan in verschillende onderzoeken op het gebied van AI en programmeren. Ook is ze actief in de werkgroep Gezondheid en Zorg van de Nederlandse AI Coalitie. Tijdens haar presentatie gaat ze in op de belangen van de burgers en patiënten rondom AI in de zorg. Hoe kijken zij naar alle ontwikkelingen op dit gebied, en worden hun belangen wel meegenomen? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat burgers en patiënten grip hebben en houden op hun eigen zorg en gezondheid?

Wat ga ik doen?

Dagvoorzitter Suzanne Verheijden (Buro StrakZ) heet je van harte welkom en neemt je mee in de wereld van AI in de zorg. Je hoort inspirerende verhalen van de sprekers, waarna het tijd is voor discussie. De sprekers nemen dan de tijd om al jouw prangende vragen te beantwoorden. Vanaf 17.00 uur wordt de netwerkborrel feestelijk geopend en heb je tijd om andere zorginnovatoren, zorgprofessionals en zorgvernieuwers te ontmoeten.

Enthousiast? Schrijf je in!

Je kunt je aanmelden voor dit innovatiecafé via onderstaande knop. Na aanmelding ontvang je een bevestiging in je mailbox. Je ontvangt in de week van het event nog een mail met alle praktische informatie.  Let op: deze mail kan in je spambox terechtkomen.

Hopelijk tot 10 oktober!