De succesvolle subsidieregeling Implementatie- en opschalingscoaching (IOC) Ouderen Thuis krijgt een vervolg. Deze subsidieregeling richt zich op zorginnovaties die het voor ouderen mogelijk maken langer zelfstandig thuis te wonen. Ronde 4 opent op dinsdag 24 september 2024. Overweeg je in deze ronde een aanvraag in te dienen? In dit artikel delen we alvast meer informatie zodat je binnenkort je aanvraag goed en volledig kunt indienen.

De subsidieregeling Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis is gericht op doeleinden van het overheidsprogramma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO). Met deze subsidie kan je een externe implementatie- en opschalingscoach inhuren. De coach adviseert over en begeleidt bij de implementatie en/of opschaling die nodig is om een innovatie verder te brengen in de zorg. In deze vierde ronde is in totaal €1.109.065,- beschikbaar. Je kunt maximaal € 12.500,- subsidie aanvragen en de looptijd van je project mag maximaal 6 maanden duren.

Wat is WOZO?

Het programma WOZO bestaat uit verschillende maatregelen, initiatieven en projecten om ervoor te zorgen dat de ouderenzorg ook in de toekomst goed georganiseerd kan worden. De subsidieregeling Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis draagt hieraan bij.

Wat is er veranderd ten opzichte van vorige rondes?

Wie kan aanvragen?

Waar kun je de implementatie- en opschalingscoach voor inzetten?

Er zijn specifieke vraagstukken waarbij een implementatie- en opschalingscoach kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan:

Hoe bereid ik mijn aanvraag goed voor?

Om je aanvraag goed voor te bereiden hebben wij enkele tips voor je:

Wanneer kan ik mijn aanvraag indienen?

De regeling is nu nog niet geopend voor aanvragen. Indienen is mogelijk vanaf dinsdag 24 september 14.00 uur tot dinsdag 5 november 14.00 uur, tenzij het beschikbare budget eerder is uitgeput. De voorwaarden worden op dinsdag 24 september op moment van opening bekendgemaakt. Lees deze voorwaarden goed door.

Waar kan ik terecht als ik vragen heb?

Heb je nu al een innovatievraagstuk waar je hulp bij nodig hebt? Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur via 070-3495004. Team Zorg voor innoveren helpt je graag verder. Je kunt je vraag ook stellen door te mailen naar zorgvoorinnoveren@zonmw.nl.