Op dinsdag 3 september 2024 opent een nieuwe ronde Implementatie- en opschalingscoaching, dit keer specifiek gericht op technologie voor valpreventie. Valincidenten bij ouderen kunnen grote gevolgen hebben. Naast het risico op ernstige verwondingen, kan de zelfredzaamheid ook afnemen na een val. Deze nieuwe regeling stimuleert daarom het beter, sneller en duurzamer implementeren en opschalen van zorginnovaties die het risico op vallen verminderen of zelfs helpen voorkomen.

Doel subsidie

Implementatie- en opschalingscoaching Technologie voor Valpreventie is bedoeld voor partijen die betrokken zijn bij de uitvoering van de valpreventie ketenaanpak (zowel vanuit het zorgdomein als het gemeentelijke domein). Met de subsidie kan een externe implementatie- en opschalingscoach worden ingehuurd. De coach adviseert over en begeleidt bij de implementatie en/of opschaling die nodig is om een innovatie verder te brengen in de zorg.

Ketenaanpak valpreventie

De ketenaanpak valpreventie is vastgelegd in het Gezond en Actief Leven akkoord (GALA) en het Integraal Zorg Akkoord (IZA). De ketenaanpak valpreventie bestaat uit 4 stappen:

De Implementatie- en opschalingscoaching Technologie voor Valpreventie is gericht op de implementatie en opschaling van technologische ontwikkelingen of procesinnovaties die betrekking hebben op stap 1 t/m stap 4 van de valpreventie ketenaanpak.

Voorbeelden

Aanvragen kunnen gaan over technologische innovaties of procesinnovaties ondersteunend aan zorginnovaties. Denk bijvoorbeeld aan:

Wanneer kan ik mijn aanvraag indienen?

De Implementatie- en opschalingscoaching Technologie voor Valpreventie opent op dinsdag 3 september. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn om de bekendmaking van de datum niet te missen. We raden je aan om de nieuwe voorwaarden aandachtig te lezen als deze zijn gepubliceerd.

Heb je nu al een innovatievraagstuk waar je hulp bij nodig hebt? Stel je vraag via ons adviesloket voor advies op maat. Onze experts helpen je graag verder.