Zorg voor innoveren is het centrale aanspreekpunt vanuit de overheid voor zorginnovatoren. Door te informeren, adviseren en verbinden helpen we jou te navigeren door het complexe landschap van de zorg. Ben je benieuwd hoe we dat doen? In dit artikel hebben we dat voor je op een rijtje gezet.

Zorg voor innoveren bestaat uit een kleine groep enthousiaste mensen die grootse dingen stimuleren. Als het centrale aanspreekpunt vanuit de overheid spelen wij de rol van als loket, verbinder en kennisdeler en helpen wij zorginnovatoren de toekomst bouwen. 

Kennisbank

Om jou te helpen navigeren bij de introductie van jouw innovatie, is er onze uitgebreide online Kennisbank. Daar vind je praktische informatie over het zorginnovatieproces. Er zijn diverse dossiers over bijvoorbeeld financiering en implementatie. Maar je vindt er ook alles over financiering, wet- en regelgeving, opschaling en internationalisering. 

Loket

Bij ons adviesloket kun je terecht met al je vragen en obstakels. Of je nu wilt weten hoe je jouw innovatie onder de aandacht brengt, hoe je financiering kunt bemachtigen, of hoe je een sterke marktpositie kunt innemen - we zijn er om je te helpen. En als we het antwoord niet weten, brengen we je in contact met iemand die dat wel weet. Want bij ons is de kennis van 5 partners gebundeld; het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Zorginstituut Nederland, Nederlandse Zorgautoriteit, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en ZonMw. Stel je vraag aan ons via het digitale contactformulier

Bekostiging

Ook voor de bekostiging van jouw innovatie klop je aan bij Zorg voor innoveren. Wij bieden een overzicht van diverse subsidies en regelingen die relevant kunnen zijn voor jou als zorginnovator. Sinds een aantal jaren is er ook de subsidie voor Implementatie- en Opschalingscoaching. Kortgeleden ging daarvan de nieuwste ronde open; speciaal gericht op duurzame zorginitiatieven.

Daarnaast vind je op onze website een handige financiële wegwijzer

Netwerken

Wij geloven dat er kracht zit in gemeenschap en netwerken. Daarom organiseren we regelmatig netwerkevenementen waar je in contact kunt komen met gelijkgestemden, ervaringen kunt delen en kunt leren van anderen die dezelfde uitdagingen hebben doorstaan. We organiseren regelmatig Innovatiecafés door het hele land. Daar worden themagewijs interessante voorbeelden gegeven van recente innovaties en hoe die naar de markt worden gebracht. Tijdens onze Matchingevents brengen wij je in contact met relevante partijen die kunnen ondersteunen bij de doorontwikkeling van jouw zorginnovatie.  

In onze agenda vind je terug wanneer deze netwerkbijeenkomsten zijn en op welke andere bijeenkomsten je ons kan vinden. 

Volg ons op LinkedIn of abonneer je op onze nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van de laatste updates en nieuwtjes.